Miért is javasolt a Kettlebell edzés nőknek?

Egyik hölgy ismerősöm látott egy hirdetést, melynek az volt a címe, hogy: Kettlebell edzés nőknek. Rögtön el is gondolkodtam rajta. Kettlebell edzés nőknek? Vajon miért is érdeklődhet a Kettlebell edzés nőknek meghirdetett tanfolyama után egy nő?

A Kettlebell edzés nőknek szóló „változata”?

Aki nőként ellátogatott már a Betterbell vagy Kettlebell edzés nőknek címzett valamelyik órájára, az sok minden tapasztalhatott. Az első benyomása valószínűleg az volt, hogy sok mindent el lehet mondani erről a felállásról, csak azt az egyet nem, hogy a Kettlebell edzés nőknek miért is ne lenne való. Igen, szembe találkozunk rögtön itt a társadalmi előítéletek régi formáival, amelyek még ha teljesen nem is felejtődtek el, néha még érezni a hatásukat. Kettlebell edzés nőknek nem igazán való – gondolták volna régebben és sokan még ma is. De ha ellátogat valaki a Kettlebell edzés nőknek tartott foglalkozására, akkor sok sztereotip elképzelését maga mögött hagyhatja, amelyeket akár éveken keresztül ápolt magában a „gyengébbik” nemhez fűződő viszonyával kapcsolatosan. Sok mindent megállapíthat egy ide látogató. Először is azt, hogy egy ilyen Kettlebell edzés nőknek létrehozott edzéssorozata kifejezetten lelkesítő látványt és érzést nyújt. Ügyesek a lányok, sok köztük a fiatal, de előszeretettel veszik kezükbe a – nem ritkán 30-40 kg-os – súlyos füles vasgolyókat az idősebb korosztály képviselői is. Végig nézve őket elgondolkodik az ember. Hiszen szinte teljesen ugyanazokat a dolgokat csinálják, mint a fiúk. Ráadásul meglepően jól! Kitartóan és következetesen lengetik a gírját kis kezükben. A kissé vastagabb, vagy inkább erőebb kezűek a Kettlebell edzés nőknek szóló eredményeivel is büszkélkedhetnek, méghozzá igen erős karizmokkal, amik egyáltalán nem csorbítják nőies szépségüket.

Kettlebell edzés nőknek

Miben más a Kettlebell edzés nőknek, mint a férfiaknak?

Fentiek után láthatjuk, hogy a Betterbell – Kettlebell edzés nőknek is éppen ugyanúgy néz ki, mint férfi embertársaik számára. Ezen a ponton nincs különbség, éljen az egyenjogúság! Ahol különbség van – pont ahogyan a fiúknál is – az az edzés haladási sebessége, az egyén pillanatnyi fizikai állapota, teherbíró képessége. Vagyis hogy nem a nemek alapján differenciálódik az edzés tematikája sem, hanem az egyéni felkészültség, az egyéni alkat alapján. Ez alapján elmondható, hogy a Kettlebell edzés nőknek egyáltalán nem jár több megerőltetéssel és kínnal, mint a férfiak számára. Sőt! A Kettlebell edzés nőknek emiatt még csak nem is veszélyesebb foglalatosság, hiszen a haladás, az edzés üteme minden esetben az egyén fizikai és lelki határainak figyelembe vételéhez igazított, az ésszerű és biztonságos tűréshatárokon belül marad. Minden az Kettlebell edzés nőknek tartott foglalkozásai során is a kiváló személyi edzők szakértő odafigyelése és segítsége révén valósul meg. Ők az a külső kontroll, ami segít, támogat, ösztönöz és – néha leállít.

Mit nyújthat így a Kettlebell edzés nőknek?

Eddigiek nyomán körvonalazódik, hogy a Kettlebell edzés nőknek is alapvetően ugyanazokat a szép és hőn áhított előnyöket nyújtja, mint a férfiaknak. Így természetesen a Kettlebell edzés nőknek sem kizárólag a kisebb izomkötegeit dolgoztatja meg jól, hanem szimultán módon, tehát azzal egyidejűleg több izomcsoportot is rendesen igénybe vesz és ezáltal meglehetősen szép, formás izmokat és idomokat is fejleszt. A tréningek során a nőies idomok elkezdenek erővel megtelni és fokozatosan növelt igénybevételük nyomán külső szépségük is kialakul. Az így kapott esztétikus alkat nemcsak, hogy nőies, de nem kevésbé vonzó is. A Kettlebell edzés nőknek megtartott edzése után a gyakorlásban kitartó hölgyek számára az eredmény nem marad el. Kézzel fogható lesz és nem kell rá sokat várni.