Tanuljunk magyarul mosolyogva!

Learning Hungarian

Van egy mondás mely szerint csak azt nem lehet véghez vinni, amit nem akarunk. Ez az élet sok területére igaz, de ugyanígy vonatkozik ez akár a Learning Hungarian nyelvtanulásra is, amikor is úgy kell elsajátítani egy nyelvet, hogy nem vagyunk komfortosak benne. Ebben segíthetnek persze a különböző tankönyvek, magántanárok vagy éppen egy csoportos óra valahol a városban. De aki igazán érdeklődik egy profi, modern és tényleg hatékony módszer iránt, az menjen fel a learninghungarian.hu oldalra és nézze végig.

Learning Hungarian kezdőknek

Ez egy olyan oldal, amely azért jött létre, hogy segítsen azoknak a külföldieknek, akik hazánkba „tévedtek” rövidebb vagy éppen hosszabb időre, és szeretnének minél jobban beszélni magyarul. Ennek oka lehet egy munka vagy akár egy kapcsolat, ahol szeretnének megfelelni, és erre a learning Hungarian a legjobb módszer. Sokak számára biztosan furcsa, hogy miként lehetne így hatékonyan nyelvet tanulni, de nekik mindenképpen javaslom, hogy tegyenek egy próbát és ne ítélkezzenek elsőre.

Learning Hungarian egy szakértőtől

Akiknek amúgy vannak kétségeik, azt Éva, a nyelvtanár nagyon könnyen el tudja oszlatni. Javaslata üzletpolitika egyben: ahogy a honlapján olvasható is, ingyen mindenki részére lehetőség van egy Learning Hungarian óra kipróbálására. Ő személy szerint azt vallja, teljesen jogosan, hogy egy nyelvtanár csak akkor tud igazán hiteles lenni, ha a másik fél a saját bőrén tapasztalja meg a tudást, és azt hogy mennyire lehet könnyedén vagy éppenséggel élvezetesen tanulni egy nyelvet.

Így tett egy angol barátom is, aki egy számítástechnikai multi megbízásából érkezett Magyarországra, és kellett megtanulnia magyarul. Annak érdekében, hogy egyrészt a munkatársakat irányítani tudja, másrészt, hogy a learning Hungarian révén a magánéletben is könnyebben tudjon eligazodni. Amikor kiderült, hogy minderre maximum három hónapja van, akkor azonnal azt javasoltam neki, hogy keresse fel Évát, és ismerkedjen meg vele, és a learning Hungarian módszerrel. Mert én ismerve mind a kettőjüket szinte teljesen biztos voltam benne, hogy egymásra fognak könnyen találni.

És így is lett. Amikor megismerkedtek egymással, azonnal belemerültek a learning Hungarian módszer megismerésébe, és szinte azonnal egy hullámhosszon mozogtak. Szerintem nem volt kérdés, hogy nem lesz szükség semmilyen próbaórára vagy más kísérletezgetésre, mert egyértelmű volt, hogy a barátom bele fogja vetni magát a magyar nyelv megtanulásába, Éva révén és segítségével. Számomra ez egy hatalmas öröm volt, hiszen nagyon szeretek barátaimnak segíteni, és látni, hogy jó kezekbe kerül, mert tudom, hogy ez a módszer mennyire hatékony, és mekkora támogatást jelent ez a hazánkban időző külföldiek számára. Így most már megnyugodva hátradőlhettem, és vártam. hogy mikor fog magyarul beszélgetni velem angol barátom. És hát nem is kellett sokat várnom, mert cirka három hét múlva már alap mondatokkal tudtunk egymás között beszélgetni.

Learning Hungarian módszer

Persze Éva felhívta rá a figyelmem, hogy ne akarjak azonnal ajtóstul rontani a házra, és rögtön megtanítani anyanyelvünk legszebb – ugyanakkor lgbyonolultabb – frázisait. Tapasztalata mondatta ezt vele. Elmesélte, hogy az angol anyanyelvűekkel ellentétben a magyarok ritkán tudnak mit kezdeni egy szárnypróbálgató külföldivel, aki életében először próbál magyarul megszólalni. Ez valahol érthető, hisz jóval kevesebb lehetőségünk van ilyen esetekbe botlani.

learning hungarian

Ugyanerre felhívta a barátom figyelmét is, mert ez a körültekintés is a learning Hungarian része. Kérte, hogy ne csüggedjen, ha egyik másik magyar annyira fellelkesül az ő pár első mondatán, hogy rögtön folyékonyan, hosszú összetett mondatokban kezd beszélni hozzá. Attól se ijedjen meg, ha esetleg elsőre nem értik. A magyar kiejtést gyakorolni fogják és akkor ilyen problémája nem lesz. A barátomnak ezt nem is ártott mondani, ő afféle tökéletesség mániás.